Σημείο αναφοράς στη Γλυφάδα, στα χέρια της ίδιας οικογένειας εδώ και τρεις γενιές, ο θερινός κινηματογράφος της οδού Αιγύπτου βρίσκεται στο πόστο του από το 1962, όταν άναψε για πρώτη φορά την εντυπωσιακή κατακόκκινη νέον επιγραφή του. Εκτός από τους φοίνικες που κοσμούν την είσοδο, σήμα κατατεθέν του κινηματογράφου Μαριλένα είναι ο ολόφυτος κήπος του, με το άρωμα της τριανταφυλλιάς διάχυτο στον αέρα και τη ρετρό ατμόσφαιρα να διαπνέει συνολικά το χώρο.

 

Η εντυπωσιακή πλατεία είναι στρωμένη με χαλίκια και λευκά καθίσματα με μπλε πλαστικό πλεκτό, ενώ η μεγάλη οθόνη βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη θεατρική σκηνή του σινεμά, πλαισιωμένη από μια έντονη μωβ απόχρωση. Στο μπαρ, όπου θα βρείτε από παραδοσιακά σνακ μέχρι παγωμένα αναψυκτικά και κοκτέιλ, υπάρχει ακόμη το λειτουργικό παραδοσιακό ψυγείο ζαχαροπλαστείου που θα σας ταξιδέψει πίσω στα ’60s και τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του κινηματογράφου.

 

Ο προβολέας του Μαριλένα φωτίζει την οθόνη με νέες, ποιοτικές ταινίες του ελληνικού και του διεθνούς κινηματογράφου για όλο το κοινό, ενώ από το πρόγραμμά του δεν λείπουν ούτε οι επανεκδόσεις κλασικών αγαπημένων φιλμ. Φυσικά ο κινηματογράφος τηρεί όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία ενάντια στον κορονοϊό και σας περιμένει από νωρίς για να απολαύσετε τη δροσιά του κήπου του μέχρι να ξεκινήσει η προβολή της επιλογής σας.

Πηγή: athinorama.gr